Here we go again / Tai

img_2977

Jõudsime pärast ca 20h lendamist läbi Istanbuli Tallinnast Bangkokki. Armastatud Tai kuningas suri ligi nädal tagasi ja sellega seoses on kogu kuningriik leinas. Uudised mustade (leinavärvid must ja valge) riiete otsa saamisest, valitsuse piirangutest lõbustustele ja ettekirjutustest kõrvale kalduvatele määratavatest trahvidest või koguni vanglakaristustest levisid meedia vahendusel eelnevalt ka meie kõrvu. Tegelikkus on aga see, et paljud kohalikud on küll riietunud ennast musta, kuid populaarse möllupiirkonna Khao San Roadi piirkonnas ei olnud esmapilgul mingit leinameeleolu küll tunda. Tõsi, terve Bangkok on küll täis suuri kuninga pilte ja must-valgeid linte ümber aedade, aga see on ka kõik, mis silma torkab. Money talks nagu ikka ja ega siis turism selle pärast kannatama pea, kuigi seda kardeti.

Esimesel õhtul kostitasime ennast söögikohtades, kus kolm aastat tagasi viimati einestasime ja guesthouse’gi on sama, kuhu jalutasime autopiloodil mälu järgi. Õlu hinge alla, jetlegi leevendus pooletunnise jalamassaažiga (3€) ja juba olemegi inkarneerunud, jälle.

DCIM100GOPROGOPR0074.JPG

Hinnad paistavad olevat 3a tagusega täpselt samad – New Siam Guesthouse’i privaatne doubleroom 350bahti (1€=ca 40 bahti), vägagi puhaste korruse peale ühiskasutatavate WCde ja duširuumidega. Pissuaar on kenasti kraanikausside kõrval ilma ümbritseva seinata trepikojas – love it! Kedagi kasutamas pole seda siiski näinud. Hommikusel hambapesul mõne aluspükstes ja uimase tütarlapsega trepikojas kokku põrgata, mõlemal hambaharjad suust välja töllerdamas, on siin igahommikune rituaal.

Paar ladyboyd kolme aasta tagusest ajast, kui nendega nädal aega õlus laagerdusime, tundsime lähedal asuvas tänavakohvikus samuti ära. Milline rõõm! Kõige püssimat pole siiski veel kohanud 😦

img_2981

Söögikohtadest eelistame nagu ikka plastmasstoolidega kohalikke kohti, mille küljes pole majutusasutust – hinnad 3x odavamad kui majutusasutuste restoranides, kvaliteet üldjuhul parem või äärmisel juhul sama. Kõhu saab karridest, pad thaist, salatitest ja igasugusest rohelisest täis 1-2 euroga. Õlu (üldjuhul Chang, 620ml, paras kaaslasega jagada) maksab söögikohtades 70-80 bahti, poes (pood võrdub Tais tavaliselt Seven-11-ga) ca pool sellest ehk väiksem juurdehindlus kui Eestis.

Üks põhjuseid, miks ma Aasiat armastan, on kliimast, söögist ja millest iganes veel tulenev energia. Vähem kui 8h pärast pikka reisi magatud, ja kella 10ks hommikul on mul juba üles filmitud, kuidas linn vaikselt ärkab, hommikusöök hinge all, kohvitatud ja blogigi kirjutatud. Kogemus näitab, et kirjutamise entusiasm aja pikku siiski harveneb. Pool aastat trippimist ju veel ees ja kes seda paska ikka jõuab iga päev lugeda 🙂

Veidi plaanidest – oleme Marleega oktoobri keskpaigust aprilli keskpaiguni Aasias. Alustame Taist, seejärel Birma, veidi veel Taid, jõulud ja aastavahetus Laoses ning pärast seda sokutame end arvatavasti kuidagi Filipiinidele ja Indoneesiasse. Plaanid on siiski paindlikud ja mine tea, kuhu veel võime sattuda.

Varasemalt oleme Aasias käinud Kambodžas, Vietnamis, Malaisias, Indoneesias, Tais, Sri Lankal ja korduvalt Indias. Nagu alati, üritame seekord minna kohtadesse, kus varem käinud pole.

Kui ma olin 22, siis ütles mulle üks hollandlasest ränduripapi Malaisias, et ära kiirusta selle reisimisega, muidu oled varsti 30 ja polegi enam kuskil käia. Rahvas ütleb: “Hui!” Niisiis – saime Matkaspordilt sponsorluse korras GoPro Hero5 seikluskaamera (respekt ja kummardus) ja meil, kes ei tea saadete tootmisest muffigi, on plaanis sellega toota terve seriaal. Napakad? Kindlasti! Eks näis, mis sest muidugi välja tuleb, aga läbikukkumist on siin soojas raske karta.

PS! Kodulehe tegemisest ei tea me ka eriti miskit, nii et andke aega ja küll siia ajapikku igast pilte, videosid ja muud möllu tekkima hakkab.

Keda kotib, siis viskab follow

Facebook

Instagram

ja räägib sõbrale edasi, et äkki ilmub siia isegi midagi kasulikku.

Kŏr hâi chôhk dee,
Pok

 

2 thoughts on “Here we go again / Tai

  1. Kihvt lugemine! Väike reisi soovitus Laose koha pealt: kindlasti külastage Luang Prabangi (väga huvitava karakteriga ja omanäoline linn) + minge kindlasti põhja poole Nong Khiaw’sse ja Muang Ngoi’sse (sinna pääseb ainult paadiga). Muang Ngoi on väike ühe tänavaga küla, suht-koht lähedal on mitmed hõimud ja külad. Väga autentne ja uskumatu kogemus. Take it easy ja naudige! 🙂

    Liked by 1 person

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s